🎄🗓 – Dec 21: Hvorfor drikker du alkohol?

Datteren: "Hvorfor drikker mennesker alkohol?"

Mig: "Vil du have det filosofiske svar?"

Datteren: "Ja"

Mig: "Fordi vi mennesker er forbandet med en bevidsthed om, at vi ikke er lige så kloge og gode, som vi godt kunne tænke os at være. Derfor stiller vi hele tiden spørgsmål som: Er jeg klog nok? Er jeg smuk nok? Hvad nu hvis hun ikke kan lide mig længere? Hvad nu hvis jeg siger noget dumt? Eller hvis jeg ikke kan leve op til mine egne og andres forventninger? Nogle gange har vi brug for en pause fra alle disse spørgsmål, og det kan alkohol hjælpe os med. Alkohol gør os hverken klogere eller smukkere, men det skruer ned for bevidstheden om alt det, vi ikke er og kan og op for humøret. Og så får det os til at føle os tættere forbundet med dem, vi drikker sammen med."

Datteren: "Kan du ikke spørge dem, der følger med i din julekalender, hvorfor de drikker alkohol?"

Mig: "Jo"

Du bidrager til dagens låge ved at skrive en kommentar på LinkedIn, hvor du:

  1. Svarer på dagens spørgsmål: Hvorfor drikker du alkohol?, eller
  2. Deler et spørgsmål, der trænger sig på nu hvor julen nærmer sig

Subscribe to Pia's Question Log

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe