Finans: Danske ledere er gode til noget andet, end du tror

“Kasper Hjulmand er en fantastisk leder.”

“Ja, men så tænk lige på Simon Kjær - bedre kaptajn findes ikke.”

Vi er stolte af vores danske drenge. Dem alle sammen, men især dem, der skiller sig ud. Vi bliver aldrig trætte af at tale om det lederskab, Hjulmand og de erfarne spillere udviser, og vi kan ikke få nok af at høre om Joakim Mæhles og Mikkel Damsgaards særlige talent.

For uden erfarne og ansvarlige ledere på den ene side og frygtløse talenter på den anden, ville vi ikke kunne se frem til en EM-kvartfinale på lørdag.

Og hvem ser ikke gerne Danmark i en EM-kvartfinale, semifinale og finale?

Nej, vel? Vi har brug for vores danske helte.

Også selvom heltedyrkelse ikke helt rimer på flade hierarkier, distribueret ansvar, fællesskab og hvad vi ellers bryster os af - og er kendt for - i vores lille højskoleland.

Så hvad er det egentlig, der gør dansk ledelse til noget særligt? Hvorfor kigger hele verden mod danske virksomheder som LEGO, Grundfos, Carlsberg og Ørsted i deres bestræbelse på at blive mere agile, innovative og gode til at tilpasse sig forandring?

Og hvad har det med det danske fodboldlandshold at gøre?

Få svaret i dagens Finans / Jyllands-Posten.

Danske ledere er gode til noget andet, end du tror
Der er ikke noget, vi hellere vil end at være en del af holdet. Og der er noget ved den danske ledelsesstil, der – når den virker bedst – får os til at føle netop det.

Subscribe to Pia's Question Log

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe