Spørgsmål om fatale forandringer

"Hvor er der plads til de medarbejdere, der har solide, gennemtænkte, rationelle argumenter for ikke at være enige med deres ledelse? Dem, som kan risiko- og konsekvensberegne, baseret på erfaring og indsigt?"

Jeg er kun nået til kapitel 3 i Christian Ørsteds nye bog Fatale forandringer, men jeg kan allerede konstatere, at vi stiller de samme spørgsmål til den måde, forandringer forstås og praktiseres på i virksomheder.

Og det regnede jeg også med. Jeg bruger uendelig lidt tid på at læse og lytte til ledelseseksperter, men Christian er anderledes. Han skriver ikke blot super godt, han gør også et enormt stykke arbejde for at underbygge sit syn på ledelse med konkrete eksempler og forskning.

Og vigtigst - han har ret:

”Vi mennesker mistrives, hvis ikke vi kan påvirke forandringer positivt ved at øge muligheder, begrænse de ting, der kan gå galt, eller få indflydelse på begrænsninger, vi møder.”

Christian forklarer bedre end jeg selv kan, hvorfor jeg har designet Qvest som jeg har. Til gengæld er dét at lade medarbejderne stille hinanden spørgsmål om de forandringer, de er en del af, måske den løsning, Christian søger på de problemer, han beskriver i sin nye bog?

Nu har vi i hvert fald byttet bøger - så må vi se, hvad der sker 🤓

Subscribe to Pia's Question Log

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe