Lægens ord: Har du feber?

Lægen: Har du feber?
Patienten: Ja, det tror jeg
Lægen: Tag din temperatur, og så kan vi tale sammen igen

De færreste læger overlader det til deres patienter at vurdere, om de har feber eller ej. Og det behøver de heller ikke.

Takket være moderne teknologi, kan de fleste patienter nemt og hurtigt tage deres egen temperatur, og lægen får dermed et langt bedre udgangspunkt for at stille en diagnose end han ville have, hvis han var afhængig af patientens evne til at beskrive og fortolke sine egne symptomer.

Men så heldig er de fleste ledere ikke. De har ikke en dims, der nemt og hurtigt tager temperaturen på deres organisation, og risikoen for, at de stiller forkerte diagnoser er derfor enorm. Især når de hverken kan se, høre eller "røre" deres organisation på samme måde, som de er vant til.

Bevares, de har pulse surveys og de taler med deres medarbejdere over skærmen - men det svarer til, at lægen stiller sin diagnose ud fra patientens svar på, om han har feber: Ja, det tror jeg.

Speciallæge og forfatter Imran Rashid har inviteret mig til at tale om spørgsmål, teknologi og Qvest i hans fremragende podcast, "Lægens ord..."

Subscribe to Pia's Question Log

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe